Voordat u een woning in Spanje koopt ...

We stellen voor waar u op moet letten voordat u een droomhuis of appartement in Spanje kiest. Beantwoord enkele belangrijke vragen om er zeker van te zijn dat u de juiste keuze maakt.

1. Hoe vindt u het perfecte huis in Spanje?

U heeft verschillende opties om uit te kiezen, en de meest populaire zijn:

  • Zelf zoeken op internet - surfen op internet is zeker een goed begin. Door door het aanbod te bladeren, kunt u de gemiddelde koopprijs van een woning in de regio waarin u geïnteresseerd bent te weten komen en kunt u beoordelen of er een grote keuze is aan woningen in de regio. Het is echter de moeite waard eraan te denken om naar veel belangrijke zaken te vragen die verband houden met zaken als formaliteiten, de locatie en zelfs de uitrusting van het appartement. In de volgende stap is het de moeite waard om uw keuze te bespreken met de lokale vertegenwoordiger van het makelaarskantoor, die alle vragen over het onroerend goed zelf kan beantwoorden.
  • Gebruikmakend van de diensten van een makelaarskantoor in Spanje - door een makelaarskantoor te kiezen dat de lokale onroerendgoedmarkt perfect kent, kunt u rekenen op vele voordelen, waaronder de mogelijkheid om een ​​groot aantal aanbiedingen te vergelijken, de keuze van het onroerend goed dat aan uw verwachtingen voldoet beste en vooral hulp bij het vervullen van alle formaliteiten die bij de aankoop horen.
  • Profiteer van de aanbevelingen van uw vrienden - dit is een van de meest betrouwbare vormen van aankoop van onroerend goed. Helaas heeft niet iedereen de mogelijkheid om van dergelijke hulp te profiteren, dus het vinden van een betrouwbaar makelaarskantoor is een goed alternatief.

2. Hoe vind je het huis dat het beste bij je past?

Hiervoor loont het zeker de moeite om de hulp in te schakelen van een ervaren makelaar die gespecialiseerd is in de lokaal - Spaanse vastgoedmarkt. Een goed bureau is altijd geïnteresseerd in het aangaan en onderhouden van langdurige relaties. De taak van een dergelijke makelaar is om aanbiedingen te doen die zoveel mogelijk aansluiten op uw behoeften.

3. Wilt u het gehele aankooptraject zelf uitvoeren?

Om deze vraag te beantwoorden, is het de moeite waard om te overwegen of u voldoende tijd en kennis heeft over de lokale vastgoedmarkt om het hele aankoopproces zelf te doorlopen.

Heel vaak blijkt dat kleine besparingen als gevolg van zelfaankoop niet opwegen tegen de tijd en energie die is besteed aan het doorlopen van het hele proces. Daarom is het de moeite waard om opnieuw te berekenen. Meestal blijkt de hulp van een professioneel bureau een zeer goede beslissing te zijn.

4. Moet u contact opnemen met een advocaat?

In de regel hoeft de aankoop van onroerend goed niet met advocaten te gebeuren. Houd er echter rekening mee dat wettelijke voorschriften zeer snel veranderen en dat de formulering van individuele wettelijke voorschriften voor ons misschien niet duidelijk is.

Bovendien moeten we, wanneer we besluiten om onroerend goed in het buitenland te kopen, de wetten kennen die in dat specifieke land van toepassing zijn. En dat geldt niet alleen voor het opstellen en ondertekenen van een contract, maar ook voor het fiscaal, burgerlijk en bankrecht. Als u de hulp van een professionele makelaar gebruikt, kunt u juridisch advies inwinnen om ervoor te zorgen dat uw geplande aankoop van onroerend goed volledig in overeenstemming is met de toepasselijke wetgeving.

5. Moet u onroerend goed rechtstreeks van de eigenaar kopen?

De aankoop van onroerend goed rechtstreeks van de eigenaar gaat meestal gepaard met het besparen van tijd en geld. Het lijkt ons dat kopen zonder tussenpersoon gelijk staat aan sneller en goedkoper kopen. Is deze regel echter absoluut in alle gevallen van toepassing? Natuurlijk niet. Professionele makelaars onderhandelen over zeer gunstige verkoopvoorwaarden. De koopprijs hoeft dus niet hoger te zijn dan bij aankoop bij de eigenaar.

 

Als het makelaarskantoor de koper geen commissie in rekening brengt, hoeft u niet bang te zijn dat u door te kopen bij het makelaarskantoor meer betaalt. Zelf een woning kopen, betekent ook niet dat u tijd bespaart. Met behulp van een agentschap beschikt u over medewerkers die dankzij hun kennis en ervaring zeer snel kunnen reageren op veranderende omstandigheden en het hele verkoopproces snel genoeg kunnen uitvoeren. Hierdoor vermijdt u onverwachte verrassingen die het aankoopproces bemoeilijken.

 

6. Hoe vind ik de beste financieringsoptie?

Als u de taal van het land waarin u het onroerend goed wilt kopen niet spreekt, heeft u mogelijk problemen met het verkrijgen van een aantrekkelijke financiering. Door samen te werken met een makelaarskantoor, die ook advies geeft bij het verkrijgen van financiering en fiscale optimalisatie, kunt u veel besparen.

 

7. Welke regio's van Spanje zijn het overwegen waard bij het kopen van een woning?

De keuze hangt natuurlijk vooral af van individuele voorkeuren. Het is dus de moeite waard om de volgende vragen over het onroerend goed te beantwoorden:

 

wat is het doel van het onroerend goed - te huur of voor eigengebruik?

uw gewenste locatie en omgeving - in het stadscentrum, aan de rand, aan zee, in de bergen of in de buurt van toeristische resorts,

gewenste attracties - afstand tot de cateringbasis, toeristische attracties,

het bedrag dat u wilt uitgeven - hoe dichter bij de populairste toeristenresorts, hoe duurder. Echter, door de gunstige situatie op de Spaanse vastgoedmarkt voor kopers, kunnen wij nu tegen zeer goede prijzen woningen kopen in toeristische resorts. Het is de moeite waard om vastgoedaanbiedingen in de regio Costa Blanca te bekijken, in plaatsen als Alicante, Benidorm of Calpe.

 

 

 

 

 

Over ons

Calle Belgica 1, 03710 Calp

Alicante, Spanje

 

tripinvest

00 34 865 621 975

We gebruiken cookies om het gebruik van onze websites te vergemakkelijken, voor statistische en reclamedoeleinden. Als u deze bestanden niet blokkeert, stemt u in met het gebruik ervan en slaat u ze op in het geheugen van uw apparaat. Vergeet niet dat u zelf uw browserinstellingen kunt wijzigen om het opslaan van cookies te blokkeren. Zie ons Privacybeleid voor meer informatie.
facebook profile contact us