Aankoop van onroerend goed - 3 tips om mee te beginnen

De aankoop van onroerend goed is een investering die gelijk staat aan aanzienlijke kosten. Om geen spijt te hebben van de beslissing om een ​​huis of flat te kopen, is het de moeite waard om een ​​paar zaken te overwegen voordat u een koop- / verkoopcontract ondertekent. Hieronder vindt u een handvol informatie die mensen kan helpen die aan het begin van hun reis naar hun droomhuis staan.

Deze onderwerpen zijn niet alle zaken waarmee rekening moet worden gehouden bij het kopen van onroerend goed in Spanje. U moet echter met iets beginnen en uzelf om te beginnen een aantal belangrijke vragen stellen.

Als u op zoek bent naar een woning om in te wonen, voor korte of lange termijn, is het de moeite waard om het land en de regio's te leren kennen waarin u de aankoop plant.

 

Waar wonen in Spanje?

Allereerst moet u nadenken over waar u in Spanje wilt wonen. Een van de meest ontwikkelde regio's van Spanje in economisch opzicht is Madrid, gevolgd door Catalonië. Hierdoor zijn de vastgoedprijzen op deze plaatsen iets hoger. Dit is echter de juiste plek voor mensen die werk zoeken in grotere bedrijven.

 

Heel vaak kiezen mensen die in de IT-industrie werken of bedrijven die op zoek zijn naar de beste plekken voor programmeurs, deze steden als hun bestemming vanwege clusters van grote en belangrijke bedrijven en de zekerheid van goede communicatie en het gemak van het leggen van contacten in hetzelfde gebied.

 

Als het gaat om de meer ontspannende plekken direct aan zee, is de Costa Blanca de meest populaire bestemming in termen van het aantal gekochte eigendommen. Er zijn grote luchthavens in Alicante en Valencia. Matige prijzen, luchttemperaturen die tot de hoogste in Spanje behoren en het heersende klimaat maken dit gebied erg populair bij investeerders.

 

Bij het kiezen van een bepaalde regio is het de moeite waard iets verder te gaan, want net als bij de Costa Blanca zijn het noorden en het zuiden erg verschillend van elkaar. Het is goed om een ​​idee te krijgen van de prijzen, gebruiken, architectuur, milieu en gemeenschappen in elk deel van de regio die u kiest.

2. Wat wordt het doel van het appartement?

Geef dan de bestemming van het appartement aan. Ga je permanent in het appartement wonen of ga je het verhuren aan andere mensen? Als de laatste optie het geval is, moeten we bepalen of het een lange of korte termijnhuur zal zijn. Elke groep huurders heeft totaal andere behoeften. Terwijl sommigen gestoord zullen worden door de drukte en de nabijheid van het uitgaansgedeelte van de stad, zullen sommige toeristen die een appartement huren het als een groot voordeel beschouwen.

Het is de moeite waard om uit te zoeken welke aanbiedingen in een bepaalde regio of stad de zogenaamde "trefzekere" zijn, d.w.z. het onroerend goed dat het populairst is. Bijvoorbeeld aan de Costa Blanca een appartement met minimaal twee slaapkamers, een prachtig uitzicht op zee, in de directe nabijheid van een zandstrand en met toegang tot een zwembad en tegelijkertijd op korte afstand van het centrum en winkels zullen zeker een zeer aantrekkelijk aanbod zijn.

3. Kosten in verband met het bezitten van onroerend goed in Spanje

Ten derde is het noodzakelijk om een ​​maximumbudget vast te stellen en de werkelijke kosten te kennen die verbonden zijn aan het bezit van het onroerend goed. In Spanje is er bijvoorbeeld, in tegenstelling tot het VK, een IBI-belasting. Dit is een belasting die u moet betalen, of u nu inwoner bent of niet. Of de belasting in één keer of bijvoorbeeld twee keer per jaar wordt geheven, hangt af van de specifieke territoriale aansluiting en de specifieke autoriteit. Het bedrag is ook afhankelijk van de locatie en de grootte van het pand. Dit is slechts een van de beschuldigingen die de moeite waard zijn om te weten.

 

Overzicht

Tot slot, als u eraan denkt om onroerend goed in Spanje te kopen, begin dan met het kiezen van het deel van het land dat aan uw verwachtingen zal voldoen. Houd rekening met de omgeving en de bestemming van het appartement. U mag de vergoedingen niet vergeten die regelmatig moeten worden betaald.

 

 

 

Over ons

Calle Belgica 1, 03710 Calp

Alicante, Spanje

 

tripinvest

00 34 865 621 975

We gebruiken cookies om het gebruik van onze websites te vergemakkelijken, voor statistische en reclamedoeleinden. Als u deze bestanden niet blokkeert, stemt u in met het gebruik ervan en slaat u ze op in het geheugen van uw apparaat. Vergeet niet dat u zelf uw browserinstellingen kunt wijzigen om het opslaan van cookies te blokkeren. Zie ons Privacybeleid voor meer informatie.
facebook profile contact us