Beste dingen om te doen in Altea, Spanje

Bent u op zoek naar een plek om te ontspannen? Een mooi, pittoresk, klein stadje waar je de echte sfeer van Spanje voelt? Dan is Altea de perfecte keuze voor jou!

Altea is een kleine stad aan de Costa Blanca kust in de regio Valencia. Het ligt op slechts een paar kilometer van het bruisende Benidorm. De gemakkelijke toegang tot de omliggende steden zoals Calpe, Denia, Javea en Alicante is mogelijk dankzij het goed ontwikkelde intercityvervoer, zoals: trein-, bus- en privétransfers. Bovendien kunt u ter plaatse stadsfietsen huren of gebruikmaken van de diensten van bedrijven die verhuurdiensten aanbieden, bijv. elektrische scooters. Aangezien het mooiste deel van de stad, de oude stad, op een heuvel ligt, raden we u aan om het te voet te bezoeken.

 

 

 

We kunnen u ook verzekeren dat of u nu een dag of een week in Altea gaat doorbrengen, u zich niet zult vervelen. Er is hier voor ieder wat wils. U kunt tijd doorbrengen met liggen op een van de vele stranden, wandelen door de intieme straatjes, of kiezen voor een andere, actievere manier om de natuurlijke schoonheid van de omliggende bergketens te verkennen.

De oude binnenstad van Altea

Zoals eerder vermeld, maakt de oude stad Altea, gelegen op een heuvel, indruk op bezoekers met zijn smalle geplaveide straatjes gevuld met bloemen en oude witgekalkte huizen. Elke hoek is uniek en daarom het bekijken waard. In de zomer kun je naast talloze winkels en cafés ook genieten van vele kraampjes met handwerk, concerten en andere culturele evenementen. Het is ook vermeldenswaard dat Altea dit jaar tot april 2020 de status van Valenciaanse Culturele Hoofdstad heeft gekregen.

Het is ook vermeldenswaard dat er veel restaurants zijn die een hoog niveau van culinaire uitmuntendheid vertegenwoordigen. Ze zijn gebaseerd op het mediterrane dieet, voornamelijk bestaande uit verse producten, b.v. zeevruchten en groenten. Dit feit werd niet over het hoofd gezien door de prestigieuze Michelingids en daarom zijn 12 locaties gekozen als een van de meest aan te bevelen restaurants ter wereld, niet alleen in Altea, maar ook in de directe omgeving.

Bovendien staat op het centrale plein van Plaza Iglesia een prachtige historische kerk uit de 17e eeuw - de Iglesia de Nuestra Señora del Consuelo. Het interieur van de kerk is ook de moeite waard vanwege de indrukwekkende glas-in-loodramen en een prachtig bewaard gebleven barokke architectuur. Het plein is ook een plek van waaruit u het adembenemende uitzicht over de zee en andere delen van de stad kunt bewonderen. Elk uitkijkpunt in de stad zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

Stranden en watersporten

Als u een liefhebber bent van rustige ontspanning en het geluid van de zee, kunt u kiezen uit stranden en baaien die zich uitstrekken over 6 kilometer waterlijn. De meest populaire plaatsen om te bezoeken zijn:

  • Playa de la Solsida,
  • Playa de la Rod,
  • Playa del Mascarat,
  • La Barreta de Gualda,
  • Playa de la Olla,
  • Playa de Cap Blanch.

 

Ze zijn allemaal buitengewoon pittoresk, gevuld met schelpen en creëren adembenemende stranden in verschillende tinten wit. De kust van Altea is echter niet alleen een paradijselijk strand, maar ook een onvergetelijk uitzicht vanaf de kliffen. Voor degenen die graag actief tijd aan het water doorbrengen, is er de sporthaven Club Náutico de Altea, waar u kunt kiezen uit een breed scala aan watersporten: windsurfen, kanoën, kitesurfen, zeilen en zelfs duiken. Ben je echter geen fan van een van deze disciplines, dan kun je ook een motorboot, jetski of paddle-surfplank huren.

 

U kunt ook een bezoek brengen aan de haven van Puerto Deportivo Campomanes Marina Greenwich, waar u kunt lunchen of dineren in een van de vele restaurants, omringd door spectaculaire en luxe jachten die daar aanmeren.

De boulevard langs het strand

Als u op het strand bent, moet u ook de Paseo Marítimo-promenade nemen, die zich uitstrekt van El Albir tot aan de rivier de Algar. Het is een mooie promenade langs het strand en de zee, waar je 's avonds heerlijk kunt wandelen. Bovendien zult u 's ochtends met plezier de zonsopgang achter de rotsen van de Peñon de Ifach in Calpe en de vuurtoren in Albira zien.

Altea Hills

Met een oppervlakte van 34,43 km² is Altea Hills een district dat bekend staat om zijn moderne en luxe villa's omgeven door palmbomen en kleurrijk groen. Het is een uitkijkpunt op een heuvel (vandaar de naam) dat naar eigen zeggen niet te beschrijven is. Als u zich als een beroemd iemand wilt voelen en tijd wilt doorbrengen omringd door luxe villa's en auto's, huur of koop dan een woning in Altea Hills.

Onthoud dat je bij het bezoeken van deze plek je ogen open moet houden, want in deze buurt wonen verschillende beroemdheden. We kunnen je verzekeren dat als je daar woont, je je zeker als iemand beroemd zult voelen.

SEAT "Altea"

In 2004 lanceerde het Spaanse merk '' SEAT '' een compacte minivan genaamd '' Altea ''. Het was ontworpenned door Walter de'Silva, die in zijn carrière andere min of meer bekende modellen van verschillende merken ontwierp. SEAT Altea was het eerste gezinsmodel van het minivan-type van het merk en bij de lancering waren de verkoopverwachtingen hooggespannen. Zoals later bleek, terecht, want het "Altea" -model bleek een groot succes en in de daaropvolgende jaren werden er nog meer typen van dit model gemaakt, namelijk Altea XL en Altea Freetrack.

 

Woningen te koop in Altea - vind uw droomhuis in Altea met tripinvest.com!

 

 

Over ons

Calle Belgica 1, 03710 Calp

Alicante, Spanje

 

tripinvest

00 34 865 621 975

We gebruiken cookies om het gebruik van onze websites te vergemakkelijken, voor statistische en reclamedoeleinden. Als u deze bestanden niet blokkeert, stemt u in met het gebruik ervan en slaat u ze op in het geheugen van uw apparaat. Vergeet niet dat u zelf uw browserinstellingen kunt wijzigen om het opslaan van cookies te blokkeren. Zie ons Privacybeleid voor meer informatie.
facebook profile contact us