Benissa, een stad waar zee en bergen elkaar ontmoeten

Benissa is een stad in de provincie Alicante. Het staat bekend om zijn charmante kleine baaien tussen kliffen en een prachtig bergachtig gebied, ideaal voor wandelliefhebbers.

 

Een wandeling tijdens de zonsondergang - Benissa

Benissa wordt ook wel "Het Kleine Europa" genoemd, vanwege de verschillende nationaliteiten van zijn inwoners. Het ligt op 73 km afstand van Alicante. Het is een aantrekkelijke stad waar de zee en de bergen samenkomen, waardoor een unieke plek ontstaat op dit deel van het Iberisch schiereiland. De kust is 4 kilometer lang en is een van de mooiste baaien van de Costa Blanca. Tot de meest populaire stranden behoren de volgende: Cala Lobella, Baladrar, La Fustera en Cala Pinet. Het kristalheldere water is ideaal voor watersporten zoals duiken, zeilen, windsurfen en kajakken. De rijke flora en fauna en zeegrotten wachten erop om ontdekt te worden. Bovendien is wandelen een andere populaire activiteit van toeristen. Het is ook vermeldenswaard dat de stad wordt omgeven door bergen, zoals het Bèrnia-gebergte, ideaal voor wandelingen.

 

Geschiedenis

De naam van de stad, Benissa, komt van de Arabische stam Beni-Hisa of Beni-Eyce, wat de zonen van Christus betekent. Na de christelijke verovering (1248) door het leger van Jacobus II van Aragon, werd de stad bewoond door de bewoners van de Pyreneeën, hoewel het grootste deel van de bevolking eeuwenlang de islam bleef volgen. De laatste moslimburgers werden in 1609 verdreven. Benissa vormde samen met Altea, Calpe en Teulada een senior, wiens heerser de Siciliaanse admiraal Roger van Lauria was. In de vijftiende en zestiende eeuw leed het gebied aan talloze aanvallen van Afrikaanse piraten. Het interieur van Parròquia Puríssima Xiqueta en Sant Pere Apòstol Kathedraal Het pittoreske interieur van Parròquia Puríssima Xiqueta en Sant Pere Apòstol Cathedra.

 

Attracties

De oude stad is buitengewoon opmerkelijk vanwege de prachtige gebouwen, zoals het 15e-eeuwse Constitución-plein, renaissancistische paleishuizen, de neogotische kathedraal in La Marina en de straat Calle Desamparados, die vol staat met prachtige huizen met smeedijzeren bars. In april organiseert Benissa lokale feesten ter ere van Purísima Xiqueta, terwijl er in juni vieringen zijn om de Moren en christenen te herdenken. Ook de lokale gastronomie, met zijn exquise rijst- en vleesgerechten, verdient een bijzondere aandacht. Bovendien kunnen golfliefhebbers een spelletje goud spelen in het San Jaime Golf Club-resort, dat negen holes en zestig banen biedt. Interesse in het kopen van een appartement? Bekijk het actuele vastgoedaanbod in Benissa of neem contact op met onze specialisten - wij bieden advies en assistentie tijdens elke fase van de aankoop van onroerend goed. Als u meer wilt weten over de kosten van het kopen van een woning in Spanje, bekijk dan ons artikel over het onderwerp - Kosten van het bezitten van een woning in Spanje.

 

 

Over ons

Calle Belgica 1, 03710 Calp

Alicante, Spanje

 

tripinvest

00 34 865 621 975

We gebruiken cookies om het gebruik van onze websites te vergemakkelijken, voor statistische en reclamedoeleinden. Als u deze bestanden niet blokkeert, stemt u in met het gebruik ervan en slaat u ze op in het geheugen van uw apparaat. Vergeet niet dat u zelf uw browserinstellingen kunt wijzigen om het opslaan van cookies te blokkeren. Zie ons Privacybeleid voor meer informatie.
facebook profile contact us