Waar staat Alicante bekend om?

Alicante is de hoofdstad van de provincie en regio Costa Blanca - een historische havenstad met een turbulente maar zeer interessante geschiedenis. En hoewel Alicante zich niet onderscheidt door zijn rijkdom aan monumenten, heeft het toch veel te bieden.

 

 

Alicante - de hoofdstad van Costa Blanca

Alicante is een must-have punt op de kaart voor elke bezoeker ten oosten van de Spaanse kust. De stad is de hoofdstad van de regio Costa Blanca, beroemd om zijn lange zandstranden, een paradijs voor klimmers en een van de belangrijkste havens van het Iberisch schiereiland, met ongeveer 80.000 passagiers per jaar. Het is het weer dat hier de belangrijkste attractie is, met zachte winters en hete zomers met bijna geen regen. Dit microklimaat is geschikt voor zowel luie strandjutters als actieve reizigers.

 

Vanwege de rijke geschiedenis en de sterke invloed van andere naties, die al eeuwenlang de heerschappij van deze kant van de kust hebben verdreven, kunnen we wandelend door de straten van Alicante het Arabische, Romeinse en Joodse klimaat voelen. De stad zelf werd in 230 voor Christus gesticht door de Carthagers, de naam komt van de karakteristieke zonverbrande heuvel en betekent letterlijk Witte Berg.

 

De top, genaamd Benacantil, werd een ideaal observatie- en verdedigingspunt waarop het kasteel van St. Barbara werd gebouwd. Toen het militaire belang ervan afnam, werd het een gevangenis en doet het nu dienst als toeristische bestemming. Van bovenaf is er een prachtig panorama over de stad en de haven. Bovendien kun je er vanuit het centrum komen via een schacht van ongeveer 200 meter lang, of via een speciaal gemarkeerde slagader.

 

In Alicante zelf staat de Basiliek van St. Maria, de oudste kerk in de stad, die een mengeling is van verschillende bouwstijlen - gebouwd in de gotische stijl in de 13e eeuw op de ruïnes van een oude moskee. Daarnaast heeft de schilderkunst hier b.v. het museum voor hedendaagse kunst in het oudste bewaard gebleven gebouw van de stad is erg interessant.

 

Hier vind je werken van Spaanse meesters zoals:

 

  • Salvador Dali,
  • Joan Miro,
  • Pablo Picasso.

 

Het archeologisch museum is ook opmerkelijk omdat je er de culturele rijkdom van de stad kunt ontdekken en het gebouw waarin het zich bevindt ooit dienst deed als ziekenhuis. De ideale plek voor een wandeling is de Explanada de España, een promenade langs de waterkant, omgeven door een rij palmbomen. Het karakteristieke golvende mozaïek is het meest herkenbare symbool van de stad, maar ook een levendig gebied dankzij talloze restaurants, cafés en straatverkopers.

 

Een even charmante plaats is de wijk Santa Cruz, die je de kans geeft om weg te komen van de drukte van het strand en jezelf te verliezen in de smalle straatjes. Voor wie honger heeft naar de vele attracties is er een prijs in de vorm van Mercado Central, een markt met vis, zeevruchten en lokale specialiteiten.

 

De status van de Costa Blanca wordt echter bepaald door het gouden zand en het ongerepte blauwe water. Om optimaal te kunnen genieten van uw jachtcharter-vakantie, moet u een beetje uit het centrum zijn, bijv. de stranden van San Juan, die gemakkelijk met de tram te bereiken zijn. Het is ook de moeite waard om een ​​cruise te maken naar het eiland Tabaraca - een verplichte plek voor duikliefhebbers. Wilt u elke dag van dergelijke attracties genieten? Bekijk het vastgoedaanbod in Alicante.

 

Over ons

Calle Belgica 1, 03710 Calp

Alicante, Spanje

 

tripinvest

00 34 865 621 975

We gebruiken cookies om het gebruik van onze websites te vergemakkelijken, voor statistische en reclamedoeleinden. Als u deze bestanden niet blokkeert, stemt u in met het gebruik ervan en slaat u ze op in het geheugen van uw apparaat. Vergeet niet dat u zelf uw browserinstellingen kunt wijzigen om het opslaan van cookies te blokkeren. Zie ons Privacybeleid voor meer informatie.
facebook profile contact us