De belangrijkste toeristische attracties in Villajoyosa

Wilt u uw vakantie doorbrengen in een charmant Spaans stadje? Of misschien zoekt u een aantrekkelijke investeringslocatie? Kies voor Villajoyosa! Hier zijn enkele van de belangrijkste attracties.

Villajoyosa - een vrolijke stad met kleurrijke huizen

Chocolade en kleurrijke vishuizen zijn meestal het eerste waar u aan denkt bij het zien van de naam Villajoyosa. Deze kleurrijke gebouwen aan zee die aan rotswanden "hangen", creëren een prachtig ansichtkaartachtig landschap. De unieke architectuur past perfect bij het typisch Spaanse klimaat van de stad en geeft Villajoyosa zijn onweerstaanbare charme. Bovendien is de gracieuze naam op zichzelf al een belofte om fantastische herinneringen te creëren - het Spaanse Villajoyosa (of La Vila Joiosa) wordt letterlijk vertaald als een gelukkige stad.

Villajoyosa is een prima startpunt voor mensen die actief hun vakantie aan de Costa Blanca willen doorbrengen. De stad ligt op slechts 32 km van Alicante en ca. 15 km van Benidorm. Bovendien maakt het aangename, zonnige weer het de moeite waard om het te bezoeken, ongeacht het seizoen, maar houd er rekening mee dat de meeste attracties van de steden in de zomer worden aangeboden.

 

Villajoyosa is de ideale plek voor een vakantie als u wilt uitrusten van de grote stadssfeer en wilt ontspannen op een zandstrand. Tijdens het zomerseizoen worden er veel interessante culturele evenementen georganiseerd - als u uw vakantie hier in juli doorbrengt, kunt u deelnemen aan het populaire festival van Moren en christenen. Maak je klaar voor een spectaculaire show! Tijdens de viering wordt de slag van 1538 gespeeld en wordt het hele evenement begeleid door verschillende concerten, uitvoeringen, vuurwerkshows en wedstrijden.

Het chocolademuseum in Villajoyosa

De chocoladetradities van Villajoyosa dateren uit de 19e eeuw - hier komt de populaire Spaanse chocoladefabriek Valor vandaan. Bent u een van de liefhebbers van deze zoete lekkernij, dan is een bezoek aan een van de chocolademusea in Villajoyosa een absolute must. Een van de grootste attracties in de stad zijn de musea van Valor, Pérez en Clavileño. Een bezoek aan een van deze musea is een kans om meer te weten te komen over de curiositeiten van de chocoladeproductie en de fascinerende geschiedenis van deze lekkernij, rechtstreeks van de gidsen, die alles weten over chocolade. Houd er rekening mee dat bij de reizen vaak proeverijen zijn inbegrepen - is dit geen ideale manier om uw tijd door te brengen? Zorg ervoor dat u de daar geproduceerde chocolade proeft. Kies je favoriete smaak, ga naar de museumwinkel en geef jezelf of je dierbaren een zoet cadeau.

De stranden van Villajoyosa

We garanderen dat de amateurs van luieren op het strand en zwemmen zullen genieten van Villajoyosa. De 3 km prachtige stranden met goudkleurig zand bieden buitengewoon comfortabele omstandigheden om te ontspannen - leun achterover en geniet van het prachtige uitzicht op zee en al uw problemen zullen verdwijnen. Kijk zelf maar!

 

Op vakantie naar Villajoyosa? Zorg ervoor dat je deze stranden bezoekt:

 

  • het centrale strand,
  • het strand van El Paraíso,
  • het strand van Xarco,
  • het strand van la Caleta.
Een wandeling door het historische Villajoyosa

Benieuwd naar het verhaal van Villajoyos? Maak een wandeling door het charmante oude centrum van La Vila, waar de Torre de San José, een poort uit de Romeinse tijd, en de wachttorens bewaard zijn gebleven. Daarnaast is ook de 16e-eeuwse Iglesia de la Assumpció-kerk in gotische stijl indrukwekkend. U kunt ook meer te weten komen over de geschiedenis van de stad in het etnografisch en archeologisch museum.

 

Maak in je vrije tijd een wandeling door de smalle zijstraten en leer het echte gezicht van de stad kennen - Villajoyosa ziet er 's avonds bijzonder prachtig uit. Tijdens de wandeling moet je een stop maken bij de plaatselijke haven, de lokale markt en de kleurrijke promenade. Daarnaast vind je in het stadscentrum een ​​enorme keuze aan gezellige restaurants en cafés. Kom zeker langs bij een van hen en probeer de typische mediterrane gerechten - probeer la borreta de melva, arroz con merluza of arroz con judias al horno.

 

Het intieme Villajoyosa is een ideale locatie voor zowel een langere vakantie-achtige rust als een dagje uit. Niet alleen toeristen, maar ook investeerders zijn in de wolken met deze stad. Heb je Villajoyosa bezocht en besloten dat dit jouw plek op aarde is? Investeer in onroerend goed en geniet van het zonnige weer, het Spaanse klimaat en fantastische uitzichten. Heeft u hulp nodig bij het kiezen van een aanbieding? Bekijk de momenteel beschikbare huizen en appartementen in het Villajoyosa onroerend goed tabblad en neem contact op met onze specialisten.

Over ons

Calle Belgica 1, 03710 Calp

Alicante, Spanje

 

tripinvest

00 34 865 621 975

We gebruiken cookies om het gebruik van onze websites te vergemakkelijken, voor statistische en reclamedoeleinden. Als u deze bestanden niet blokkeert, stemt u in met het gebruik ervan en slaat u ze op in het geheugen van uw apparaat. Vergeet niet dat u zelf uw browserinstellingen kunt wijzigen om het opslaan van cookies te blokkeren. Zie ons Privacybeleid voor meer informatie.
facebook profile contact us