De meest betaalbare steden voor een investering aan de Costa Blanca

Betaalbaar onroerend goed in Spanje? Het is mogelijk wanneer u een goede locatie kiest voor een investering. Costa Blanca wordt vooral aanbevolen voor investeerders met een kleiner budget. We hebben een korte gids opgesteld over de goedkoopste steden en regio's in dit deel van Spanje. Kijk welke steden het meest winstgevend zijn.

 

Waar koop je de goedkoopste woning aan de Costa Blanca?

De locatie van het onroerend goed is een van de belangrijkste factoren die de uiteindelijke prijs beïnvloeden. Vanuit het oogpunt van investeerders zijn eigendommen gelegen aan de eerste kustlijn het meest aantrekkelijk en in de regel zijn dit soort eigendommen het duurst. Als het echter gaat om eigendommen in stedelijke gebieden of de periferieën, kunnen we nog steeds enkele zeer aantrekkelijke en betaalbare aanbiedingen vinden. Als u echter wilt investeren in een goedkope woning in een van de populaire Spaanse resorts, zult u waarschijnlijk een compromis moeten accepteren. Bijvoorbeeld een kleiner metrisch gebied of een iets grotere afstand tot het strand. Dit betekent natuurlijk niet dat u met een relatief klein investeringsbudget uw droom van het kopen van een aantrekkelijke woning in Spanje niet kunt realiseren. Als je een beperkt budget hebt, kan een stad zonder directe toegang tot de zee of op een minder toeristische locatie een goede oplossing zijn.

 

Costa Blanca omvat goedkope eigendommen op zeer goede locaties met alle nodige voorzieningen. Torrevieja, Santa Pola en Murcia bestaan ​​bijvoorbeeld uit veel vastgoedaanbiedingen tot 70.000 euro. Costa Blanca is een zeer goede plek om te investeren vanwege het grote aanbod aan aanbiedingen. Het is een regio die beschikbaar is voor investeerders met verschillende budgetten. Niet voor niets trekt de Costa Blanca grote belangstelling van buitenlandse investeerders - het zou een van de meest winstgevende locaties zijn voor het kopen van onroerend goed in het Middellandse Zeegebied. Over het algemeen zijn de duurste vastgoedaanbiedingen te vinden in het noordelijke deel van de kust, maar het zuidelijke deel van de Costa Blanca heeft veel te bieden aan degenen die zich geen luxe investering kunnen veroorloven. We hebben een vergelijking gemaakt van vastgoedprijzen in de meest populaire regio's binnen de Costa Blanca. Hier zijn de steden met de goedkoopste, maar nog steeds zeer aantrekkelijke eigendommen.

 

 

1. Murcia

 

De regio Murcia wordt vaak gekozen door mensen die op zoek zijn naar goedkope eigendommen in Spanje. De grote beschikbaarheid van onroerend goed tegen redelijke prijzen heeft de aandacht getrokken van veel buitenlandse investeerders. In feite vormen buitenlanders ca. 12% van de bevolking in Murcia. Bovendien wordt het vooral bewonderd door de Britten. De belangrijkste stad - Murcia, ligt verder landinwaarts, vandaar de relatief lage kosten voor het kopen van een appartement, flat of huis. De gemiddelde kosten voor m2 voor de hele regio Murcia worden geschat op 1.595 euro. Het is echter vermeldenswaard dat in Rio Mula, Vega Alta del Segura en Region Oriental de gemiddelde prijs voor m2 in sommige gevallen zelfs niet hoger is dan 900 euro.

 

 

 

De lage kosten van levensonderhoud behoren zeker tot de belangrijkste voordelen van investeren in Murcia. Door de vredige sfeer is het volgens velen een prima plek om je pensioen door te brengen. Tot de voordelen van de regio behoren natuurlijk ook de prachtige landschappen - dankzij talrijke wijngaarden en citrusboomgaarden wordt Murcia de boomgaard van Europa genoemd.

 

 

2. Alicante

 

Ondanks dat Alicante een van de grootste resorts in dit deel van Spanje is, is het gevuld met geweldige aanbiedingen. Door de beschikbare data zijn woningen in de omgeving van Distrito 2 het goedkoopst. Dit deel van de stad ligt in het toeristisch centrum en bestaat uit de volgende wijken:

 

  • Colonia Requena,
  • Virgen del Remedio,
  • 400 Viviendas,
  • Virgen del Carmen,
  • Juan XXII,
  • Pla del Bon Repós,
  • Nou Alacant,
  • Altozano.

De gemiddelde vastgoedprijzen bedragen ca. 108.000 euro en de kosten per m2 bedragen ca. EUR 1.063.

 

Goedkoop onroerend goed in Alicante

 Alicante staat vol met aantrekkelijke en betaalbare woningen

 

Hoewel dit deel van Alicante geen directe toegang tot de zee heeft, is de locatie erg bemoedigend - het is slechts een tiental minuten rijden van de mooiste zandstranden. Desalniettemin adviseren wij u bij goedkopere eigendommen voorzichtig te zijn. Soms bevinden goedkope woningen zich in minder aantrekkelijke gebieden. In dergelijke gevallen raden we investeerders aan om hun budget te verhogen, waardoor ze een aantrekkelijker pand kunnen kopen in een veiliger gebied.

 

3. Elche

 

Als u op zoek bent naar een plek om te investeren in goedkope eigendommen in Spanje, bekijk dan zeker het aanbod van huizen en appartementen in Elche. Het is geen badplaats, maar het heeft iets dat andere steden aan de kust niet hebben. Allereerst is het een van de grootste steden in de autonome regio Valencia, en het kenmerk is het palmbos - er zijn ongeveer 200-300 duizend palmen, waardoor het de grootste in zijn soort in heel Europa is. Over eigendommen gesproken, naar schatting bedraagt ​​de gemiddelde prijs voor m2 in Elche

 

1.295. Elche Ciudad en Torrellano zijn een van de goedkoopste wijken in Elche - de gemiddelde prijs voor m2 is iets meer dan 1.100 euro. De stad staat echter niet alleen bekend om de lage vastgoedprijzen, maar ook om de aantrekkelijke ligging. Het ligt op slechts 20 km van Alicante en het dichtstbijzijnde strand is met de auto in ongeveer een half uur te bereiken. Het klimaat is ook erg bemoedigend - meer dan 300 zonnige dagen per jaar. Dit alles maakt Elche tot een goede plek om permanent te wonen en een aantrekkelijke locatie voor een vakantietrip.

 

4. Torrevieja

 

In tegenstelling tot de eerder genoemde steden ligt Torrevieja aan zee, wat zeker de aantrekkelijkheid voor investeerders vergroot. Ondanks de geweldige locatie bestaat Torrevieja uit zeer betaalbare vastgoedaanbiedingen in de range van EUR 50-80.000. Parque de las Naciones, waar de prijs per m2 ca. EUR 1.246, en Playa del Cura, waar de prijs per m2 ca. 1.598 euro behoren tot de goedkoopste wijken van Torrevieja.

 

De stad staat bekend om zijn zoute meren - ze zijn daar de grootste toeristische attractie. Het gezonde microklimaat trekt ook de aandacht van veel investeerders. Het biedt zeer goede omstandigheden om er permanent te wonen, maar door het rijke toeristische aanbod kan Torrevieja wel eens een vakantiebestemming blijken te zijn. Torrevieja trekt in de zomer massa's vakantiegangers, dus het kopen van een woning te huur kan een uiterst winstgevende oplossing blijken te zijn.

 

5. La Safor - Oliva en Gandia

 

De regio La Safor biedt zeer gunstige voorwaarden voor de aankoop van onroerend goed (1.536 euro per m2). Het lijkt er echter op dat dit deel van Spanje nog steeds niet door veel investeerders is ontdekt. De landschappen van de regio doen denken aan het echte wilde Spanje en daarom wint de regio aan populariteit onder toeristen die op zoek zijn naar een alternatief voor grote stadsresorts. De meest populaire steden in dit deel van Spanje zijn Gandia en Oliva.

 

De grootste stad binnen La Safor is Gandia, een kustplaats aan de Costa del Azahar. De gemiddelde prijs per m2 bedraagt ​​ca. EUR 1.446, wat het een zeer aantrekkelijke plek maakt om te investeren. Over het algemeen zijn daar goedkopere eigendommen te vinden in de stad, in de wijk Centro Ciudad. Hoe dichter bij de zee, hoe hoger de vastgoedprijzen zullen zijn. Maar nog voordeliger in vergelijking met b.v. het nabijgelegen Valencia. De Spanjaarden investeren nog wel vaker in Gandia, maar verwacht mag worden dat door aantrekkelijke prijsvoorwaarden binnenkort ook buitenlanders hun spaargeld daar gaan investeren. Gandia biedt niet alleen unieke landschappen, prachtige stranden en zonnig weer. De stad heeft ook een ontwikkelde medische infrastructuur, is goed verbonden en biedt toegang tot scholen, talloze restaurants en winkels, waardoor het een zeer goede plek is om te wonen voor mensen van alle leeftijden - zowel gezinnen met kinderen als gepensioneerden.

 

Wat de regio La Safor betreft, is een investering in Oliva ook het overwegen waard. Oliva is een stad op 6 km van de kust. Het is geen typische kustplaats, maar het klimaat zorgt ervoor dat toeristen zich in een vissersplaats voelen. Oliva is ook een van de meest winstgevende plaatsen om te investeren aan de Costa Blanca. Panden in de wijk Oliva Pueblo trekken investeerders aan met uitzonderlijk aantrekkelijke prijzen. De aankoop van onroerend goed in dit deel van Oliva is een investering van ca. EUR 132.000, - en de kosten per m2 bedragen ca. EUR 866. Investeren in Oliva is een zeer goed alternatief voor het kopen van een appartement of huis in een populair toeristenoord. Naast het voor de hand liggende voordeel, namelijk de betaalbare vastgoedprijzen, is het ook de moeite waard om de goede verbinding met de grootste luchthavens in deze regio van Spanje, de intieme sfeer, een aantal toeristische attracties en adembenemende uitzichten te noemen.

 

6. Orihuela

 

Orihuela is een andere plaats om te overwegen bij het zoeken naar een geschikte locatie voor een investering aan de Costa Blanca. Het is een gemeente die in principe in twee delen kan worden verdeeld:

 

het binnenland, waar de belangrijkste stad van de gemeente, Orihuela, is gelegen,

de kust van de Orihuela Costa.

Het is vermeldenswaard dat Orihuela een erg populaire bestemming is geworden voor buitenlanders die op zoek zijn naar een comfortabele plek om permanent te wonen. Hierdoor wonen hier momenteel 106 verschillende nationaliteiten. In het binnenland van Orihuela zijn in de regel goedkopere woningen te vinden. In de wijk Orihuela Pueblo is de prijs per m2 zeer betaalbaar (ca. € 1.061).

 

 

 

Als we willen investeren in de Orihuela Costa, moeten we er rekening mee houden dat de prijs van het onroerend goed hoger zal zijn vanwege de ligging aan de kust - maar nog steeds aantrekkelijk in vergelijking met de prijzen van onroerend goed in andere populaire toeristische bestemmingen aan de Costa Blanca. De Orihuela Costa is het commerciële kustcentrum van de gemeente Orihuela, gelegen aan de zuidkust van de Costa Blanca. De ligging nabij het schiereiland La Manga, Mar Menor en Murcia is een groot voordeel van de stad. Het staat vol met eigendommen die zijn afgestemd op de behoeften van elke belegger - zowel luxe appartementen als panden tegen een prijs van maximaal 100.000 euro. De gemiddelde prijs per m2 in Orihuela Costa bedraagt ​​1.530 euro. Volgens de beschikbare gegevens zijn daar de meest betaalbare woningaanbiedingen te vinden in de volgende wijken: Los Balcones y los Altos, Zeniamar-Horizonte-La Campana, Playa Flamenca en La Regia.

 

7. Santa Pola

 

Santa Pola staat ook garant voor aantrekkelijke vastgoedaanbiedingen voor investeerders. Locatie aan zee, nabijheid van de luchthaven, populaire vakantieoorden en goed openbaar vervoer zijn slechts enkele van de redenen waarom het de moeite waard is om in deze stad te investeren. Een ander voordeel is de veelheid aan toeristische attracties, zoals zoutmeren, prachtige stranden en de haven van waaruit je naar het eiland Tabarca kunt varen.

 

In Santa Pola vindt u woningen tegen zeer redelijke prijzen. Belangrijk is dat lagere prijzen niet alleen gelden voor appartementen of flats in stedelijke gebieden of aan de rand van steden. Gebouwen in de buurt van het strand hebben ook uitzonderlijk aantrekkelijke prijzen - in Santa Pola vindt u zelfs appartementen voor een prijs van 70.000 euro! In dit opzicht zijn de meest gunstige investeringsgebieden de districten Tamarit - Playa Lissa (1459 EUR per m2) en Puerto (1596 EUR per m2).

 

 

Op zoek naar goedkoop vastgoed aan de Costa Blanca? Vertrouw op onze experts! Wij helpen u graag bij het vinden van uw Spaanse droomhuis of appartement tegen een zeer betaalbare prijs. Neem contact met ons op en geef uw voorkeuren op.

 

 

 

Over ons

Calle Belgica 1, 03710 Calp

Alicante, Spanje

 

tripinvest

00 34 865 621 975

We gebruiken cookies om het gebruik van onze websites te vergemakkelijken, voor statistische en reclamedoeleinden. Als u deze bestanden niet blokkeert, stemt u in met het gebruik ervan en slaat u ze op in het geheugen van uw apparaat. Vergeet niet dat u zelf uw browserinstellingen kunt wijzigen om het opslaan van cookies te blokkeren. Zie ons Privacybeleid voor meer informatie.
facebook profile contact us