De mooiste stranden aan de Costa Blanca

Sommigen genieten van lange zandstranden, anderen zoeken eenzaamheid in rotsachtige baaien. Elke strandjager aan de Costa Blanca vindt echter wel iets voor zichzelf. Al deze plaatsen bieden een hoge kwaliteitsstandaard, of het nu gaat om veiligheid en netheid, of om de mogelijkheid om vrije tijd door te brengen in de vorm van watersporten. Dit zijn de beste stranden die zelfs de meest veeleisende toeristen tevreden zullen stellen.

 

Les Marines, Denia

Het strand Les Marines ligt ten noorden van Denia en is een mooi en uitgestrekt zandstrand dat de Europese Blauwe Vlag-prijs heeft gewonnen. De lange gouden zandstranden hebben dit deel van Denia tot een favoriet gemaakt bij gezinnen met kinderen. Kinderen hebben voldoende ruimte om zandkastelen te bouwen en ondiep water biedt uitstekende omstandigheden om veilig te zwemmen en plezier te hebben. Er zijn ook speeltuinen, een fitnessruimte en bars. Bovendien wordt het strand bewaakt door strandwachten.

 

Tío Ximo Bay, Benidorm

Deze baai is vrij klein, slechts ongeveer 70 m lang. Het strand is zand- en rotsachtig, vooral aanbevolen voor diegenen die privacy zoeken en ontsnappen uit levendige plaatsen zoals Levante of Poniente. De bodem is rotsachtig en het water is kristalhelder. Het is een ideale plek om te duiken. Houd er rekening mee dat dit een ongerept strand is, dus er zijn geen restaurants of bars, maar u kunt parasols of ligstoelen huren. De baai van Tío Ximo is te bereiken met de lokale bus of auto. Daarnaast is er een bewaakte parkeerplaats vlakbij het strand.

 

Playa Centro, Villajoyosa

Een charmant breed zandstrand in het centrum van Villajoyosa, omgeven door palmbomen en een promenade met restaurants. Het is bekroond met de Blauwe Vlag en is uitgerust met alle voorzieningen die nodig zijn voor elke strandganger, ongeacht de leeftijd. Er zijn snackbars en drankjes, verhuur van fiets- en wateruitrusting, kinderspeeltuinen en beachvolleybal- en voetbalvelden. De plaats is ook aangepast voor mindervaliden.

 

Cala La Granadella, Javea

Het is een 160 meter hoog rotsstrand, gelegen in het zuidoostelijke deel van Javea, afgezonderd van de drukte van toeristen. Het is vele malen bekroond met de Blauwe Vlag-status. La Granadella is een ideale plek voor diegenen die duiken of andere watersporten beoefenen - je kunt hier ook een kajak huren en enkele van de omliggende grotten bezoeken, verstopt in de enorme rotsen die het gebied omringen. Als je moe bent van het liggen op het strand, is het de moeite waard om de Castell de la Granadella-route te nemen, die begint voor de parkeerplaatsen en naar een klif aan de rechterkant van de baai leidt. Ooit was er een fort, nu zijn er alleen nog ruïnes van een kasteel, maar het uitzicht op het strand en de omgeving is geweldig.

 

Playa del Portet, Moraira

Het is een prachtige baai met fijn zand en stenen. Daarnaast zijn er ook restaurants en cafés - idyllische plekken weg van de drukte. Het strand is voorzien van douches en is toegankelijk voor mindervaliden. Parkeerplaatsen zijn aanwezig en parkeren is ook toegestaan ​​in de omliggende straten. Het is echt een rustige, pittoreske baai met goudkleurig zand en prachtig schoon water. Het is gelegen tussen de haven van Moraira en de Cap d'Or toren aan de kust.

 

La Roda, Altea

La Roda Beach is een van de meest bezochte stranden van Altea. Hier vind je veel winkels, ijssalons, cafés en restaurants. Er zijn ook twee plaatsen waar u kunt aanmeren en een boot en duikuitrusting kunt huren - deze zijn het hele jaar geopend. Dit is een rotsachtig strand met helder, transparant water. Het is 700 meter lang en 50 meter breed.

 

 

La Playa del Albir

 

Het strand in Albir is bijna 600 meter lang, wat betekent dat iedereen wel een plekje vindt om te relaxen en te genieten van een heerlijke dag aan het strand. La Playa del Albir is bekroond met de prestigieuze Blauwe Vlag-classificatie, wat betekent dat het perfect is aangepast voor zowel kinderen als mensen met een handicap en een hoge reinheidsindex heeft. Het strand is rotsachtig en zwemmers kunnen aan de ene kant genieten van het uitzicht op het natuurreservaat Sierra Helada en aan de andere kant de beroemde Peñon de Ifach in Calpe.

 

Playa de La Mata, Torrevieja

 

Playa del La Mata is het langste strand van Torrevieja, meet ongeveer 2,3 km en is verdeeld in drie zones. Het strand ligt ten zuiden van Cabo Cervera en in het noorden bij de toren van La Mata, waaraan de naam van de plaats is ontleend. Het strand heeft over de gehele lengte een lange promenade met veel bars en restaurants. Daarachter vind je een groot gebied met duinen die samen "Water Mill Park" vormen, dat talloze prijzen heeft gewonnen: Qualitur, ISO 14000 Milieu ISO 9000 Kwaliteit en Ecoplayas.

 

Playa Levante / La Fossa, Calpe

Dit strand ligt in een grote baai tussen Purla de Bassetes en El Peñon de Ifach en is een van de meest populaire plekken in Calpe. Het is een zandstrand met alle diensten en faciliteiten - een promenade met restaurants, winkels, ijssalons en verhuur van wateruitrusting.

 

Playa Levante in Benidorm

Playa Levante is een strand gelegenin het centrum van Benidorm, tussen Punta Pinet en Punta Canfali. Het is een zandstrand van meer dan twee kilometer lang. Dankzij de ligging biedt het het hele jaar door uitstekende weersomstandigheden, die gunstig zijn voor watersporten. Het strand is omgeven door palmbomen, wat het nog charmanter maakt. Daarnaast is er ook een lange boulevard met restaurants, pubs en winkels. Het strand is ook geschikt voor mindervaliden

 

Over ons

Calle Belgica 1, 03710 Calp

Alicante, Spanje

 

tripinvest

00 34 865 621 975

We gebruiken cookies om het gebruik van onze websites te vergemakkelijken, voor statistische en reclamedoeleinden. Als u deze bestanden niet blokkeert, stemt u in met het gebruik ervan en slaat u ze op in het geheugen van uw apparaat. Vergeet niet dat u zelf uw browserinstellingen kunt wijzigen om het opslaan van cookies te blokkeren. Zie ons Privacybeleid voor meer informatie.
facebook profile contact us