De Spaanse mentaliteit

Er zijn al enkele stereotypen gevormd over nationaliteiten, b.v. Duitsers zijn ordelijk en stabiel, Italianen zijn luidruchtig en liefdevol, Fransen zijn geweldige romantici die van hun taal houden, en de Britten? Nou ... Britse mensen houden van thee en hebben goede manieren. En hoe zijn de Spanjaarden? Ze zijn sociaal en open, ze houden van muziek, siësta en hete zonneschijn, maar bovenal houden ze van het leven!

 

De Spaanse speling

Na zo'n inleiding is het moeilijk om het er niet mee eens te zijn dat een aanzienlijk deel van de mensheid die onze planeet bewoont, in hun stappen zou moeten volgen. Het lijkt erop dat een natie die een melodieuze en sonore taal spreekt, geen zorgen heeft en daarom erg gelukkig is. Hoe kan het ook anders, als Spanje wordt voorzien van een extreem gunstig klimaat, heerlijk fruit (niet alleen zeevrucht!), Muziek en zon 325 dagen per jaar! Bovendien hebben de mensen die er wonen de neiging om stress en haast te vermijden. Hun bestaan ​​is gevuld met plezier, glimlachen, rust en uitstelgedrag.

 

De Spaanse mentaliteit komt tot uiting in een ietwat explosief, luid karakter, maar in positieve zin. Spanjaarden kunnen genieten van kleine dingen, waarderen kleine genoegens en grijpmomenten. Hun definitie van geluk komt zelfs tot uiting in de maaltijden die ze eten, b.v. weekenddiners zijn een soort ritueel. Ze beginnen 's middags en duren vaak tot laat in de avond, beginnend met populaire snacks, via een degelijke en degelijke lunch en een maaltijd die letterlijk vertaald wordt als "gesprek na de lunch".

 

Dan is het tijd voor een luie siësta, en als de avond komt, is het ook tijd voor het avondeten, dat, vergezeld van wijn en kaartspellen, veel vreugde en een glimlach kan brengen.

 

Openheid en het cultiveren van traditie

Dus de Spanjaarden delen hun liefde tussen leven en eten ... en familie. Het is een land dat veel zorg draagt ​​voor zijn eigen tradities, cultuur en het grootste respect heeft voor zijn dierbaren. Het draait allemaal om wederzijdse zorg, sterke banden en leven. Ze delen graag, en vaak is de kring van hun dierbaren niet alleen beperkt tot familie, maar ook tot vrienden en buren. De Spanjaarden zijn een zeer open samenleving die beslist een hekel heeft aan eenzaamheid.

 

Er is een enorm verschil in manier van zijn, gedrag tussen de Spanjaarden en de Britten. Kerstmis, een rond verjaardagsfeestje of gewoon een gezellig samenzijn met vrienden brengt meestal veel negatieve emoties met zich mee die samenhangen met de voorbereidingen. Bovendien bezorgen vele uren koken en schoonmaken ons veel onnodige zorgen. De Spanjaarden zijn daar totaal het tegenovergestelde van, voor hen gaat het er nu om, zelfs hun lege koelkast staat de vreugde die ze beleven aan het gezelschap van hun dierbaren niet in de weg, want je kunt altijd naar de kroeg en dat zal ook zo zijn. ook goed.

 

Spanje is een land met een gunstig klimaat, uitstekend weer en eeuwige rust. Je kunt er bijna zeker van zijn dat voor een inheemse Spanjaard de siësta ongetwijfeld het favoriete moment van de dag is. Ze profiteren van de charmes van hun land, met bijna het hele jaar door zonneschijn, sappig fruit en verse garnalen binnen handbereik. Ze zijn vervuld van vreugde en geluk en genieten van elke seconde van hun leven.

Over ons

Calle Belgica 1, 03710 Calp

Alicante, Spanje

 

tripinvest

00 34 865 621 975

We gebruiken cookies om het gebruik van onze websites te vergemakkelijken, voor statistische en reclamedoeleinden. Als u deze bestanden niet blokkeert, stemt u in met het gebruik ervan en slaat u ze op in het geheugen van uw apparaat. Vergeet niet dat u zelf uw browserinstellingen kunt wijzigen om het opslaan van cookies te blokkeren. Zie ons Privacybeleid voor meer informatie.
facebook profile contact us