De Spaanse vastgoedmarkt tijdens de pandemie

Spanje is een van de meest populaire landen als het gaat om het kopen van onroerend goed door buitenlanders. Het is vooral te danken aan het feit dat het het hele jaar door geweldig weer biedt, prachtige uitzichten en een verscheidenheid aan attracties. De recente gebeurtenissen zijn op dit gebied niet veel veranderd. Mensen zijn meer dan ooit bereid om huizen in Spanje te kopen sinds de huizenprijzen aanzienlijk zijn gedaald.

De impact van de pandemie op de Spaanse vastgoedmarkt

Bent u verrast door de uitspraak dat dit het beste moment is om onroerend goed te kopen? Wees niet! De pandemie heeft eigenaren van onroerend goed gedwongen hun prijzen aanzienlijk te verlagen. Potentiële kopers zijn goede onderhandelaars en stellen volgens de gegevens kortingen van ca. 5% tot 10%. Als gevolg hiervan gaan eigenaren van onroerend goed akkoord met ca. 9%, wat nog steeds een buitengewoon koopje is.

Het is ook vermeldenswaard dat er een mogelijkheid is om de aankoop terug te trekken met verlies van slechts een deel van de vergoeding, wat een extra gemak is. Soms is het mogelijk om het volledige betaalde bedrag terug te vorderen - deze situatie kan bijvoorbeeld plaatsvinden als een investeerder een liveweergave van een eerder geboekte woning komt bekijken en het niet waard vindt om te kopen. In het algemeen zou dit soort situaties niet mogelijk zijn - de terugbetaling van reserveringskosten was onwaarschijnlijk.

 

Welk type onroerend goed is nu het veiligst om te kopen?

Volgens de onderzoeken en een grote verscheidenheid aan gegevens behoren commercieel vastgoed, woningen en hotels nog steeds tot de meest winstgevende investeringen. Het komt vooral door het feit dat de grenzen opengaan en het toerisme langzaam weer tot leven komt na een moeilijke situatie.

Bent u terughoudend met het kopen van onroerend goed omdat u denkt dat het proces nu veel gecompliceerder is? Niets is verder van de waarheid verwijderd. Dankzij de technologie kunt u nu online een woning boeken, een online ontmoeting hebben met een makelaar en de woning bekijken. Bovendien is het heel gemakkelijk om alle formaliteiten die verband houden met het kopen van onroerend goed te vervullen zonder Spanje te bezoeken. Alles kan worden afgerond terwijl u thuis blijft en zo stressvrij mogelijk.

Sommigen hebben de Covid-19-pandemie vergeleken met de crisis van 2008. De scenario's zijn echter heel verschillend en de pandemie heeft geen invloed op Spanje zoals de economische ineenstorting van 2008 deed.

Hypotheken en financiering

Het is vooral te danken aan hypotheken en andere financieringsvormen dat de vastgoedmarkt nog vrij sterk is, net als door de moeilijke situatie waarin we ons allemaal bevinden. Veel banken verstrekken nog steeds financiering en hypotheken tegen zeer goede prijzen. Het verlagen van de financiering of het verhogen van de rentetarieven zou problematisch zijn voor investeerders en de vastgoedmarkt. Daarom is dit het beste moment om onroerend goed te kopen, aangezien de prijzen niet lager zullen zijn en hypotheken aantrekkelijker zijn dan ooit.

 

Banen en algemene situatie op de Spaanse markt

De vastgoedmarkt en het toerisme behoren nog steeds tot de meest getroffen sectoren als gevolg van de pandemie. Er wordt gezegd dat maar liefst 77% van de makelaars in onroerend goed en mensen die met deze sector verbonden zijn, hun baan hebben verloren. Het totale aantal werklozen bedraagt ​​3.862.883, wat betekent dat het met 0,13% is gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Aan de andere kant groeide in veel sectoren een grote vraag naar professionals, b.v. de medische industrie.

 

Bovendien zouden de transacties volgens gegevens van verschillende makelaars naar schatting met 25% afnemen. Bovendien tonen onderzoeken aan dat de Britten, ondanks de complicaties in verband met de Brexit en de pandemie, nog steeds de beste kopers van onroerend goed in Spanje zijn.

 

Waar u op moet letten bij het kopen van onroerend goed

Koop geen onroerend goed in een opwelling. Het is uiterst cruciaal om de geloofwaardigheid van het aanbod te controleren. Zorg voor een stabiel inkomen, aangezien de prijs van het onroerend goed niet de enige kosten zijn die u gaat maken. U moet bereid zijn te betalen voor bepaalde reparaties, kosten voor nutsvoorzieningen (water, elektriciteit, gas, internet enz.). Neem de tijd, besteed uw geld verstandig en wees blij met een hoog investeringsrendement.

 

 

 

Over ons

Calle Belgica 1, 03710 Calp

Alicante, Spanje

 

tripinvest

00 34 865 621 975

We gebruiken cookies om het gebruik van onze websites te vergemakkelijken, voor statistische en reclamedoeleinden. Als u deze bestanden niet blokkeert, stemt u in met het gebruik ervan en slaat u ze op in het geheugen van uw apparaat. Vergeet niet dat u zelf uw browserinstellingen kunt wijzigen om het opslaan van cookies te blokkeren. Zie ons Privacybeleid voor meer informatie.
facebook profile contact us