Een camperreis naar de Costa Blanca

Spanje is een van de beste regio's voor een campertour. Het klimaat is beslist mild en zonnig in vergelijking met andere Europese landen, en de uitstekende staat van wegen en infrastructuur maken het reizen van de ene naar de andere plaats een relatief aangename en probleemloze ervaring. Daarnaast zit de Costa Blanca vol met adembenemende uitzichten en prachtige fauna en flora. Het is een paradijs waar je naar toe kunt vluchten en van alle stress en problemen af ​​kunt komen. De bezoekers die met een camper reizen wachten veel meer avonturen dan degenen die met het vliegtuig reizen.

 

Soorten campings in Spanje

Er zijn ongeveer 800 geregistreerde campings in verschillende regio's van Spanje. Ze krijgen een status toegewezen afhankelijk van de apparatuur die op elk van hen beschikbaar is.

 

  • De derde categorie campings heeft doorgaans de nodige voorzieningen zoals toiletten en douches, maar dat is het meestal.
  • De tweede categorie is iets luxer en omvat vaak een café, een zwembad en telefoondiensten.
  • De eerste categorie campings omvat alles, van een wisselkantoor tot een kinderspeeltuin, warm water, elektriciteit en avondamusementsprogramma's.

 

 

Costa Blanca en kampeerders

De witte kust van Spanje is een van de meest populaire regio's als het gaat om kamperen op het Iberisch schiereiland. Hier bevinden zich enkele van de beste campings in Spanje. De zonnige kustlijn en honderden kilometers zandstranden trekken toeristen van over de hele wereld aan en zijn een paradijs voor "kampeerders". Voor veel mensen is het een ideale manier om te reizen en de rijkdom van de Spaanse cultuur te ontdekken. Er is geen betere manier om de Costa Blanca te zien - u kunt in uw eigen tijd en in een langzaam tempo rijden en verkennen. De accommodatie op campings is ook een gelegenheid om nieuwe mensen van over de hele wereld te ontmoeten. De wegen aan de Costa Blanca, maar ook in heel Spanje, zijn in uitstekende staat. Het enige waar u vanwege de grootte van de campers mee te maken kunt krijgen, is de diversiteit van het terrein en de smalle straatjes in de kleine steden. Daarom is het ook de moeite waard om fietsen mee te nemen om op uw bestemming te komen.

 

Populaire campings aan de Costa Blanca

  • Marjal Costa Blanca Camping

Het is een plek die u zal vermaken. Zelfs in de niet-toeristische periode is er een team van animators beschikbaar. De camping is prima geschikt voor gezinnen met kinderen en het sanitair is zeer goed onderhouden. Er is ook een bar, een restaurant en in de zomer staan ​​er tafels opgesteld. De camping ligt op slechts een half uurtje rijden van de kust en de zandstranden van de Costa Blanca. Er is ook een wellness- en spacentrum naast de deur. De kosten van deze camping bedragen 17 € per nacht. De dichtstbijzijnde stad is Catral.

 

  • Camping "Lo Monte" Pilar de Horadada

Een zeer sfeervolle camping met een groot terrein, een zwembad voor kinderen en volwassenen en stranden op loopafstand. Er is een restaurant met gerechten van over de hele wereld. Daarnaast is de dichtstbijzijnde stad, Pilar, met de fiets te bereiken. Er lopen verschillende paden langs de kust en de camping biedt allerlei extra activiteiten - fitnessruimte, zwembad, bar, restaurant. Er is ook een gezondheids- en spacentrum op de camping. De prijs is ongeveer 20 € per nacht.

 

Tips
  • Laat de camper alleen achter op officieel speciaal daarvoor bestemde plaatsen. Ze worden altijd goed bewaakt, al brengt dit wel extra kosten met zich mee. Het is echter beter om geen risico te nemen, aangezien diefstallen helaas vrij populair zijn in Spanje, vooral onder achtergelaten auto's en campers.
  • Een populaire periode voor toeristen die met een caravan reizen, is de herfst / winter. Deze periode in Spanje is warm en de wegen en parkeerplaatsen zijn minder bevolkt en veel goedkoper.
  • Als u geen eigen camper heeft, kunt u er ook een huren aan de kust. De kosten beginnen vanaf 65 € per dag.

Over ons

Calle Belgica 1, 03710 Calp

Alicante, Spanje

 

tripinvest

00 34 865 621 975

We gebruiken cookies om het gebruik van onze websites te vergemakkelijken, voor statistische en reclamedoeleinden. Als u deze bestanden niet blokkeert, stemt u in met het gebruik ervan en slaat u ze op in het geheugen van uw apparaat. Vergeet niet dat u zelf uw browserinstellingen kunt wijzigen om het opslaan van cookies te blokkeren. Zie ons Privacybeleid voor meer informatie.
facebook profile contact us