Hoe breng je in het voorjaar tijd door aan de Costa Blanca?

De lente is het moment waarop niet alleen de natuur ontwaakt, maar ook het culturele leven in Spanje. Pasen is de belangrijkste feestdag. Het wordt in dit deel van Europa met groot feest gevierd. Het is het hart van traditie en lokaal goed, waar de inwoners van het Iberisch schiereiland trots op zijn.

 

Fiestas de la Magdalena in Castellón de la Plana

Deze vieringen vinden plaats van 23 tot 31 maart en herdenken de oprichting van Castellón. Ze duren 9 dagen en zijn cultureel gerelateerd aan mythologie, geschiedenis en lokale folklore. De straten zijn gevuld met optochten en processies, waaronder vele concerten, wedstrijden, vuurwerkshows, regionale wijnproeverijen en gerechten. Bovendien zijn er in elk deel van de stad lichte constructies, in de volksmond bekend als gaiata, die elk jaar met elkaar strijden om de titel van de mooiste.

Semana Santa

De viering van Pasen in Spanje is over de hele wereld bekend. Geen wonder dat elk jaar honderdduizenden toeristen zijn charme willen ervaren. De processies van nazareno's met kap en penitentes van de kerkelijke broederschappen zijn van bijzonder belang - te beginnen op Palmzondag (Domingo de Ramos).

 

Fiestas de Moros y Cristianos in Alcoy

Begin mei, van 4 tot 5, vindt in Alcoy een Spaans feest plaats om de grote slag van 1276 tussen Moren en christenen te herdenken. Tijdens de Moros y Cristianos-feesten in Alcoy paradeerden ongeveer 5.000 mensen in kostuums uit die periode onder begeleiding van instrumenten. Er zijn ensceneringen van veldslagen, demonstraties van gevechten en boogschieten.

 

Fiesta de las Cruces de Mayo in Alicante

Het kruisen van de maand mei vindt meestal plaats tussen april en mei. In de wijk Santa Cruz zijn deze dagen vol vrolijke sfeer, kleuren en kruisen gemaakt van anjers. Dit feest is gebaseerd op de populaire legende van Constantijn de Grote. Voordat de keizer zijn vijanden versloeg, kreeg hij een visioen waarin hij een kruis zag verblindend met een gloeiende inscriptie: "Met dit teken zul je winnen."

Constantijn bouwde het en slaagde erin de barbaren te verslaan. Daarna werd hij christen en zocht voortdurend het kruis van Christus.

Op de Calvarieberg ontdekte zijn moeder verschillende versies om het ware van het valse te onderscheiden, en legde ze neer op de zieken, die verlichting vonden door het ware kruis van Christus aan te raken.

Twijfel je nog of je het Iberisch schiereiland wilt bezoeken? Bekijk ons ​​vastgoedaanbod in Spanje.

Over ons

Calle Belgica 1, 03710 Calp

Alicante, Spanje

 

tripinvest

00 34 865 621 975

We gebruiken cookies om het gebruik van onze websites te vergemakkelijken, voor statistische en reclamedoeleinden. Als u deze bestanden niet blokkeert, stemt u in met het gebruik ervan en slaat u ze op in het geheugen van uw apparaat. Vergeet niet dat u zelf uw browserinstellingen kunt wijzigen om het opslaan van cookies te blokkeren. Zie ons Privacybeleid voor meer informatie.
facebook profile contact us