Número de Identificación de Extranjero

Als u overweegt onroerend goed in Spanje te kopen, moet u een aanvraag indienen voor het Spaanse Número de Identificación de Extranjero (NIE). Lees verder om erachter te komen wat het Spaanse nummer is en wanneer en voor welk doel het moet worden aangevraagd.

Wat is het NIE-identificatienummer?

De Spaanse Número de Identificación de Extranjero is het zogenaamde Foreigners 'Identification Number. Het is een persoonlijk en exclusief nummer dat een buitenlander kan aanvragen om de noodzakelijke formaliteiten te vervullen die vereist zijn voor de procedures van het openbaar bestuur. Het NIE-nummer is vereist voor een langer verblijf om legaal verblijf in Spanje te garanderen.

Waar een NIE-nummer aanvragen?

De aanvraag kan niet alleen in Spanje worden ingediend, maar ook buiten Spanje, op ambassades of consulaten in het land waar men woont (bijv. Het Spaanse consulaat in Londen). Houd er echter rekening mee dat consulaten niet rechtstreeks verantwoordelijk zijn voor de uitgifte van nummers, maar alleen bemiddelen bij de overdracht van documentatie. Meestal worden de documenten echter al in Spanje ingediend. Om het nummer te ontvangen, gaat u naar het dichtstbijzijnde politiebureau in het gebied waar u gaat wonen of koopt u een woning.

Aan welke voorwaarden moet worden voldaan om een ​​NIE-nummer te krijgen?

Er moet aan verschillende voorwaarden worden voldaan, waaronder de volgende:

 

  • een legaal verblijf in Spanje
  • economische, sociale of professionele belangen hebben in Spanje
  • rechtvaardigen waarom we het nummer nodig hebben. Dergelijke redenen kunnen bijvoorbeeld de wens zijn om in Spanje te gaan werken of een huis te kopen.
Hoe ziet de formele procedure voor het verkrijgen van het NIE-nummer eruit?

Om het nummer te verkrijgen, moet u de volgende documentatie overleggen:

 

  • het EX15 aanvraagformulier
  • bewijs van betaling voor het nummer
  • voor niet-EU-burgers is het noodzakelijk om kopieën te verstrekken van documenten die de noodzaak van het verkrijgen van het nummer rechtvaardigen (bijv. met betrekking tot de aankoop van onroerend goed in Spanje)
  • een kopie van een identiteitsbewijs (identiteitskaart of paspoort)
Hoe lang duurt het om een ​​N.I.E. aantal?

Een persoon wacht gewoonlijk 1-3 maanden op het bezoek, afhankelijk van de regio waarin hij woont. De N.I.E. nummer wordt uitgegeven op de dag van het bezoek.

Onder welke omstandigheden is het NIE-nummer nodig?

Het verkrijgen van het NIE-nummer is nodig om verschillende soorten administratieve procedures uit te voeren. Het is bijvoorbeeld vereist voor activiteiten die in Spanje worden uitgevoerd, zoals:

 

  • een bankrekening aanmaken
  • zakelijke vestiging
  • aankoop van onroerend goed
  • auto aankoop
  • registratie
  • werk

Het NIE-nummer is ook erg handig als je van plan bent om langer dan 90 dagen in Spanje te blijven. De EU-burgers zijn niet verplicht zich te registreren voor korte reizen naar Spanje. Voor een langer verblijf is het echter noodzakelijk om een ​​bewijs van inschrijving te verkrijgen, dat een persoon kan krijgen als hij het NIE-nummer al heeft verkregen. Voor een langer verblijf kan het NIE-nummer uitermate nuttig zijn, aangezien het vereist is voor de meeste administratieve activiteiten.

 

 

Over ons

Calle Belgica 1, 03710 Calp

Alicante, Spanje

 

tripinvest

00 34 865 621 975

We gebruiken cookies om het gebruik van onze websites te vergemakkelijken, voor statistische en reclamedoeleinden. Als u deze bestanden niet blokkeert, stemt u in met het gebruik ervan en slaat u ze op in het geheugen van uw apparaat. Vergeet niet dat u zelf uw browserinstellingen kunt wijzigen om het opslaan van cookies te blokkeren. Zie ons Privacybeleid voor meer informatie.
facebook profile contact us