Spaanse cultuur en traditie

Spanje heeft een zeer rijke cultuur vanwege de complexe geschiedenis. Hoewel de inwoners van het Iberisch schiereiland onder één vlag staan, zijn er veel verschillen tussen hen. Veel regio's, zoals Baskenland, Catalonië en Galicië, eisen autonomie. Het zijn echter deze verschillen die de populariteit van Spanje bepalen.

 

Spaanse cultuur en traditie

Spanje heeft een zeer rijke cultuur vanwege zijn complexe geschiedenis. Hoewel de inwoners van het Iberisch schiereiland onder één vlag staan, zijn er veel verschillen tussen hen. Veel regio's, zoals Baskenland, Catalonië en Galicië, eisen autonomie. Het zijn echter deze verschillen die de populariteit van Spanje bepalen.

Taal

Spanje is een heel divers land qua taal. Castiliaans, in de volksmond bekend als Spaans, is de superieure en officiële. Daarnaast zijn er Galicisch (vergelijkbaar met Portugees), Catalaans (lijkt op zowel Spaans als Frans) en Baskisch. Daarom moeten we ons bij een bezoek aan een van deze regio's voorbereiden op mogelijke communicatieproblemen.

Corrida - stierenvechten en eccierro

De Spaanse cultuur wordt automatisch geassocieerd met het stierenvechten. Corrida, d.w.z. de strijd tussen een stier en een torreador is op veel plaatsen verboden vanwege de bloederige dimensie van deze sport. De supporters verwijzen naar de cultivatie van traditie en artistieke vorm van deze show. Ongeacht iemands houding ten opzichte van deze vorm van amusement, is het ongetwijfeld een exportartikel voor Spanje. De strijd bestaat uit verschillende stadia die door de traditie heilig zijn. Het geelroze blad (capa) daagt de stier uit om aan te vallen. Behalve de torreador is er ook een picador in de arena, wiens taak het is om een ​​lans in de nek van de stier te steken, samen met voetgangers (banderilleros) die korte speren (banderille) op dezelfde plaats proberen te doorboren.

Over stieren gesproken ... eccierro, d.w.z. het verzamelen van stieren naar de straten van de stad, is direct verbonden met de corrida. De bekendste wordt georganiseerd in Pamplona, ​​tijdens het Sanfermines-festival. De waaghalzen dragen traditionele Baskische kostuums - witte broeken en overhemden, rode riemen, petten en sjaals.

 

Flamenco

De tweede zeer populaire traditie is flamenco, een dans die is ontstaan ​​in het zuiden van Spanje. De zigeuners worden beschouwd als de grondleggers ervan. Om een ​​traditionele show uit te voeren heb je Guitarra nodig, Cante, d.w.z. zang en dans, Baile. Flamenco inspireert nog steeds artiesten van over de hele wereld. Andalusië is ook beroemd om zijn bedevaarten naar een plaats genaamd El Rocio en het wonderbaarlijke beeld van de Maagd Maria. In mei komen de mensen hier in menigten, te voet of in traditionele bloemrijke koetsen. De stad zelf ziet eruit alsof het uit het westelijke plan is gehaald - witte gebouwen, zandwegen en paarden.

 

La Tomatina

La Tomatina, een feestdag die in Bunol wordt gevierd, is ook een erg populair festival. De strijd vindt hier elk jaar plaats op de laatste woensdag van augustus en is het belangrijkste punt van de feestweek. De geschiedenis van Tomatina gaat terug tot 1945. Lokale jongeren namen deel aan de traditionele parade van gigantes y cabezudos (optochten van grote figuren die mensen vertegenwoordigen die verbonden zijn met religie, geschiedenis of mythologie). Er was een strijd die leidde tot een gevecht tussen de deelnemers aan het feest. Helaas, of gelukkig voor de traditie die nu wordt gekweekt, liep de parade naast een groentewinkel met kratten vol tomaten, die als kogels dienden voor de enthousiaste jeugd.

Fiesta en eten

De Spanjaarden hebben het samen feesten onder de knie. Ze waarderen sterke familiebanden en lokale tradities. Daarom hebben de regio's de mogelijkheid om hun eigen (feestdagen) vast te stellen. Elk van deze festiviteiten moet uitbundig gevierd worden, zowel in termen van optochten als gastronomische specialiteiten - kroketjes met iamon (ham) of bacalao (vis), Spaanse tortilla's - omeletten met gekarameliseerde uien en aardappelen in olie, paella - rijst met zeevruchten en heerlijk groentesoep of gaspacio - koud geserveerd. Bovendien is het de moeite waard om cava - mousserende wijn of sangria te proberen, die met fruit wordt geserveerd.

 

 

Over ons

Calle Belgica 1, 03710 Calp

Alicante, Spanje

 

tripinvest

00 34 865 621 975

We gebruiken cookies om het gebruik van onze websites te vergemakkelijken, voor statistische en reclamedoeleinden. Als u deze bestanden niet blokkeert, stemt u in met het gebruik ervan en slaat u ze op in het geheugen van uw apparaat. Vergeet niet dat u zelf uw browserinstellingen kunt wijzigen om het opslaan van cookies te blokkeren. Zie ons Privacybeleid voor meer informatie.
facebook profile contact us