Voorlopig contract voor verkoop van onroerend goed in Spanje

Spanje is een land dat veel toeristen trekt. Het is vooral te danken aan de rijke cultuur, architectuur, keuken en het gunstige klimaat. Dit deel van Europa staat ook bekend om zijn aantrekkelijke vastgoedprijzen. Het is echter de moeite waard om de belangrijkste kwesties met betrekking tot de aankoop van onroerend goed te leren kennen voordat u op zoek gaat naar uw droomhuis of appartement.

 

 

Het voorlopige contract - Contrato de arras

Wat is het Spaanse voorlopige contract? Dit type contract wordt gesloten tussen een potentiële koper van onroerend goed en zijn verkoper / tussenpersoon. De partijen verbinden zich ertoe het hoofdgedeelte van het contract af te sluiten, ook wel het ‘beloofde’ contract genoemd. In deze omstandigheden maakt de koper een soort reservering, wat inhoudt dat hij een afgesproken bedrag moet betalen - een aanbetaling. Dit is echter geen contract afgesloten voor een notaris. Daarom is het de moeite waard om er speciaal op te letten of deze correct wordt uitgevoerd, aangezien het vaak voorkomt dat de latere ondertekende notariële akte een exacte kopie ervan is.

 

Houd er ook rekening mee dat het voorlopig contract wordt afgesloten bij de aankoop van alle soorten onroerend goed, zoals: garages of parkeerplaatsen. Het verwijst niet alleen naar flats en huizen. Wat het bedrag van een dergelijke aanbetaling betreft, zou dit normaal gesproken ongeveer 10% van de waarde van het onroerend goed moeten bedragen. De koper kan zich ook willen beschermen in geval van annulering van de aankoop - in dat geval wordt een lager tarief onderhandeld. Over de definitieve versie moet natuurlijk door elke partij worden ingestemd. Wat de deadline voor het ondertekenen van een voorlopig contract betreft, deze wordt meestal aangegaan voor een periode van 1-2 maanden. Dit is voldoende tijd om alle formaliteiten met betrekking tot de aankoop van onroerend goed, inclusief de hypotheek, te vervullen.

 

 

 

Soorten contrato de arras

Arras confirmatorias - het bedrag dat wordt betaald om de koopbereidheid te bevestigen - om een ​​verkoopcontract af te sluiten. Het betaalde bedrag maakt deel uit van de totale verkoopprijs. Hoewel het de bereidheid bevestigt om het contract af te ronden, vormt het niet zijn onderpand. In geval van terugtrekking uit het contract wordt het bedrag volledig teruggevorderd.

Arras penales - heeft tot doel de voltooiing van het contract te garanderen. Het is een vorm van bedongen schadevergoeding - een boete van een bepaald bedrag. In geval van herroeping of niet-uitvoering is het bedoeld om de daaruit voortvloeiende vervolgschade te dekken.

Arras penitenciales - de aanbetaling is een vorm van onderpand voor de uitvoering van het contract en is bedoeld om de belangen van beide partijen te beschermen. In geval van terugtrekking uit het contract dat door een van hen is beloofd, wordt het geretourneerd. Als de koper de beëindigende partij is, verliest de koper de betaalde aanbetaling. Als de verkoper het contract echter beëindigt, is hij verplicht de aanbetaling in het dubbele bedrag terug te betalen. Dit is geregeld in artikel 1454 van het Spaanse burgerlijk wetboek (Código Civil). Het is belangrijk dat de aard van de aanbetaling duidelijk in het contract wordt omschreven.

Waarop moet u letten bij het ondertekenen van het voorlopig contract?

Bij het opstellen van een voorlopig contract dient bijzondere aandacht te worden besteed aan het soort contract dat u wilt ondertekenen. De enkele verwijzing naar artikel 1454 van het Spaanse burgerlijk wetboek (Código Civil) is onvoldoende als we geen specifieke term gebruiken, bijv. arras penitenciales. Anders kan het worden geïnterpreteerd als een niet-restitueerbaar voorschot.

 

Naast de basiselementen van een verkoopcontract moeten ook de volgende richtlijnen worden opgenomen: de precieze identificatie van het onroerend goed, de bepaling van de prijs, de persoonlijke gegevens van alle eigenaren en de deadline voor de partijen om het verkoopcontract af te sluiten.

 

Bent u geïnteresseerd in het kopen van onroerend goed in Spanje? Lees ons artikel Hoe onroerend goed te verkopen in Spanje en bekijk het onroerendgoedaanbod in Spanje.

Over ons

Calle Belgica 1, 03710 Calp

Alicante, Spanje

 

tripinvest

00 34 865 621 975

We gebruiken cookies om het gebruik van onze websites te vergemakkelijken, voor statistische en reclamedoeleinden. Als u deze bestanden niet blokkeert, stemt u in met het gebruik ervan en slaat u ze op in het geheugen van uw apparaat. Vergeet niet dat u zelf uw browserinstellingen kunt wijzigen om het opslaan van cookies te blokkeren. Zie ons Privacybeleid voor meer informatie.
facebook profile contact us