Watersporten aan de Costa Blanca

Door de schoonheid van de kustlijn en het warme mediterrane klimaat kunnen bezoekers het hele jaar door watersporten beoefenen. Tot op heden omvat de Costa Blanca 25 jachtclubs en jachthavens met meer dan 10.000 ligplaatsen, die hoogwaardige faciliteiten bieden voor vele watersporten en tegelijkertijd het milieu en de zeebodem beschermen.

 

 

Duiken

Door de Middellandse Zee kunnen bezoekers genieten van het water, zowel aan de oppervlakte als op de zeebodem. Sommige van deze gebieden zijn beschermd, zoals het Tabarca Marine Reserve en Cape San Antonio Nature Reserve, gelegen tussen Denia en Javea. De omgeving van Alicante is ook een interessante duikstek. Naast kleurrijke onderwaterlandschappen kunnen gevorderde duikers ook de prachtige grotten bewonderen. De rijke zeeflora en -fauna, en het warme en heldere water van Spanje (het zicht onder water reikt tot ongeveer 20 - 30 meter) bieden uitstekende omstandigheden voor deze sport.

 

Het zeilen

Zeilen is een van de meest populaire watersporten aan de Costa Blanca. Met zachte wind, een groot aantal zeilscholen en een gevarieerde kustlijn besluiten veel toeristen hier te gaan zeilen. De haven van Torrevieja doet dienst als commercieel punt en als veerhaven. Het is een van de grootste havens aan de Costa Blanca en in de hele Middellandse Zee. Honderden jachten en privé- en gehuurde boten met georganiseerde tochten, zeilen elke dag de kustlijn uit. Tijd doorbrengen op zee zal zeker een grote attractie zijn tijdens uw vakantie.

 

Er moet ook worden vermeld dat er aan de kust veel jachtraces en andere sportcompetities plaatsvinden. Het belangrijkste is dat er de Volvo Ocean Race in Alicante is, die om de drie jaar plaatsvindt en heeft geleid tot de ontwikkeling van een breed scala aan activiteiten en faciliteiten die verband houden met deze wedstrijd. Vermeldenswaard is ook de 200 km lange zeilwedstrijd in Altea.

 

En veel meer

Onder de vele watersporten aan de Costa Blanca is er ook parasailen, ook wel de vlucht over het water genoemd. Het creëert een unieke kans om prachtige vogelperspectieven te zien en een moment van gewichtloosheid te ervaren. Waterscooters zijn ook een geweldige attractie, wat een unieke kans garandeert om de schoonheid van Costa Blanca te ontdekken. Daarnaast is er een optie om bezienswaardigheden te bekijken met een ervaren gids, b.v. een route van Altea naar Benidorm.

 

 

Voor degenen die een meer uitdagende en adrenaline-afhankelijke ervaring willen ervaren, is het mogelijk om de "Fly Fish" te huren, een matras die de motorboot volgt. Verhuur biedt ook een ritje op "een banaan" of "een flyboard". Voor degenen die op meer uitdagende sporten hopen, is er een kajaktocht, b.v. een unieke route door het Montgo waterpark, dat door de grotten leidt, en ook langs de beroemde Levante route, waar je kunt genieten van prachtige stranden en duikplekken. Voor surfers, windsurfers of kitesurfers zijn er over de hele kust uitrustingsclubs, en de golven en wind creëren ideale omstandigheden om te zwemmen.

 

 

Over ons

Calle Belgica 1, 03710 Calp

Alicante, Spanje

 

tripinvest

00 34 865 621 975

We gebruiken cookies om het gebruik van onze websites te vergemakkelijken, voor statistische en reclamedoeleinden. Als u deze bestanden niet blokkeert, stemt u in met het gebruik ervan en slaat u ze op in het geheugen van uw apparaat. Vergeet niet dat u zelf uw browserinstellingen kunt wijzigen om het opslaan van cookies te blokkeren. Zie ons Privacybeleid voor meer informatie.
facebook profile contact us